Trimite e-mail | Printeaza
Social
29.04.2017

Prim-ministrul Pavel Filip a venit cu un apel către locuitorii orașului Chișinău să se implice în activitățile de salubrizare a Capitalei

Prim-ministrul Pavel Filip a venit cu un apel către locuitorii orașului Chișinău să se implice în activitățile de salubrizare a Capitalei

În după-amiaza zilei de astăzi, Prim-ministrul Pavel Filip a venit cu un apel către locuitorii orașului Chișinău să se implice în activitățile de salubrizare a Capitalei.
 
„Vin cu apelul către Dumneavoastră să faceţi ordine în curţile şi ogrăzile unde locuiţi, să scoateţi crengile şi resturile de copaci la prima strada din apropiere, de unde acestea vor fi colectate şi evacuate de echipajele mobile. Să dăm dovadă de solidaritate şi să ieşim împreună la o acţiune de curăţenie generală”, a spus Pavel Filip.
 
De asemenea, Premierul a mulțumit celor care au participat la intervențiile de salubrizare a oraşului. „Am demonstrat că împreună suntem o forţă! Atunci când suntem uniţi şi solidari în faţa provocărilor, reuşim să facem faţă situației. Exprim sincere mulţumiri tuturor celor care în aceste zile grele pentru ţara noastră nu au stat de o parte şi s-au implicat activ în înlăturarea consecinţelor calamităţii naturale”, a spus șeful Executivului.
 
Totodată, Premierul Filip a îndemnat cetățenii să se abțină de la deplasările prin oraş cu transportul auto personal în zilele de sâmbătă şi duminică fără o necesitate strictă, pentru a uşura munca echipelor de intervenţie care vor continua acțiunile de curăţare a străzilor şi a zonelor ce prezintă riscuri.
 
În acţiunile de salubrizare au fost antrenate peste 3000 de persoane: poliţişti, salvatori, pompieri, carabinieri, soldaţi, pădurari, agenţi economici şi voluntari, care au venit în ajutor autorităţilor. Totodată, au fost implicate peste 100 de mijloace de transport speciale, fiind evacuate peste 2000 de autospeciale încărcate cu resturi de copaci, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus