Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.04.2017

Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Witold Waszczykowski

Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Witold Waszczykowski

La 11 aprilie curent, în cadrul vizitei de lucru la Varşovia, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Witold Waszczykowski.

Oficialii au discutat subiecte de interes comun, ce vizează relațiile bilaterale, ultimele evoluții din Uniunea Europeană, precum și chestiuni privind situația regională și internațională.

Ministrul Galbur l-a asigurat pe omologul său polonez de angajamentul Guvernului și Parlamentului de la Chișinău pentru implementarea reformelor ce vizează modernizarea țării conform Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Totodată, în cadrul discuțiilor a fost remarcată dinamica pozitivă a dezvoltării relațiilor bilaterale pe diverse filiere, care la 14 iulie curent va culmina cu marcarea a 25 de ani de relații diplomatice moldo-polone.

Potrivit MAEIE, discuțiile au vizat inclusiv cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic, subiect care va fi aprofundat în cadrul Reuniunii miniștrilor de externe ai statelor Grupului de la Vișegrad și țărilor Parteneriatului Estic, mâine, 12 aprilie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus