Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
20.03.2017

Au mai rămas două săptămâni pentru a achita prima AOAM cu reduceri

Persoanele care se asigură în mod individual mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă cu reduceri. Până pe 31 martie 2017, acestea beneficiază de reduceri în mărime de 50% şi 75% din valoarea primei.

Astfel, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75% şi achită 1014 lei.

La rândul lor, fondatorii de întreprinderi individuale, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern achită   2028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală. Pentru achitarea primei AOAM în sumă fixă, cetăţenii urmează să se adreseze la oficiile “Poşta Moldovei” sau la serviciile teritoriale de relaţii cu beneficiarii ale CNAM.

După 31 martie, persoanele care nu s-au asigurat în termenul stabilit de legislaţie vor plăti prima AOAM în mărime integrală, cu amendă şi penalitate, iar statutul de asigurat va fi activat după şapte zile din momentul achitării. Persoanele aflate peste hotarele ţării mai mult de 183 de zile vor achita prima, de asemenea, integral după această dată, fără penalitate şi amendă, cu activarea statutului de asigurat din prima zi de plată.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus