Trimite e-mail | Printeaza
Social
07.03.2017

Reformele sociale, discutate de Premierul Pavel Filip și Președintele ISSA

Reformele sociale, discutate de Premierul Pavel Filip și Președintele ISSA

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Asociației Internaționale pentru Securitate Socială (ISSA), Joachim Breuer.
 
În cadrul dialogului, Premierul a menționat că securitatea socială este o prioritate a Cabinetului de miniștri. ”Oamenii apreciază activitatea Executivului prin prisma beneficiilor sociale. Astfel, am lansat o serie de reforme, inclusiv prin susținerea mediului de afaceri. Suntem un Guvern pro-business pentru că ne dorim să facem investiții sociale”, a declarat Pavel Filip.
 
Totodată, Prim-ministrul a spus că la sfârșitul anului 2016 a fost lansată reforma sistemului de pensii prin care a fost asigurată echitatea socială a cetățenilor și au fost eliminate deficiențele existente în sistemul vechi. ”Avem multe planuri pe viitor, inclusiv privind domeniul social. Contăm și în continuare pe expertiza tehnică și consultanța oferită de ISSA”, a conchis șeful Guvernului.
 
La rândul său, Președintele ISSA a dat asigurări că va susține autoritățile de la Chișinău în promovarea reformelor sociale. ”E foarte important ca business-ul și domeniul social să se completeze reciproc. Dreptatea socială trebuie privită ca o investiție”, a mai spus Joachim Breuer.
 
În cadrul întrevederii, oficialii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind importanța reformării sistemului de determinare a dizabilității, a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, precum și a sistemului de sănătate.
 
Asociația Internațională pentru Securitate Socială a fost fondată în anul 1927 și întruneşte mai mult de 320 de membri din peste 150 de ţări. Obiectivul principal al ISSA este promovarea şi dezvoltarea securităţii sociale la nivel mondial, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus