Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.02.2017

Primăria Chișinău, deposedată de 500 de terenuri din fondul funciar municipal

Primăria Chișinău, deposedată de 500 de terenuri din fondul funciar municipal

Primăria municipiului Chişinău aduce la cunoștința opiniei publice un fapt fără precedent în istoria și activitatea municipalității și anume:

Municipalitatea a fost păgubită de către Agenția Proprietății Publice a Ministerului Economiei a Republicii Moldova, prin expropriere ilicită, de 500 de terenuri din fondul funciar municipal, aferente obiectivelor private și, de asemenea, de mai multe terenuri, proprietate privată care au fost deetatizate anterior, prin decizii ale Consiliului municipal Chișinău.

E de menționat că terenurile publice de pe teritoriul municipiului Chișinău sunt proprietatea autorității publice locale și nicidecum a altei instituții, iar aceste fapt este prevăzut de Constituție, art. 46, 109, 127 și de Codul Funciar, art. 42, precum și de alte acte legislative.

De cealaltă parte, Agenția Proprietății Publice a depus în instanța de judecată cereri de anulare a drepturilor anterior înregistrate în Registrul bunurilor imobile, inclusiv drepturi de proprietate a municipalității și proprietate privată a persoanelor fizice și juridice.

Primăria municipiului Chișinău a expediat mai multe sesizări în acest sens factorilor de decizie ai autorităților publice centrale, inclusiv Prim-Ministrului și Parlamentului Republicii Moldova, Ministerului Economiei al Republicii Moldova, însă, deocamdată, au rămas fără răspuns.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus