Trimite e-mail | Printeaza
Social
08.02.2017

Guvernul a alocat peste 1,4 milioane de lei pentru asigurarea a 33 de persoane cu spaţiu locativ

Cabinetul de miniştri a aprobat acordarea indemnizaţiilor unice pentru construcţia, procurarea spaţiului locativ sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetăţeni, care nu au beneficiat de credite preferenţiale şi nu au fost asigurate anterior cu spaţiu locativ.
 
Astfel, din bugetul de stat au fost alocate 1,447 milioane de lei pentru 33 de beneficiari, dintre care 23 sunt participanți ai conflictului armat de pe râul Nistru, 7 - la războiul din Afganistan şi 3 persoane care au avut de suferit din urma catastrofei de la Cernobîl.  Aceştia sunt din raioanele Cahul, Donduşeni, Drochia, Dubăsari, Floreşti, Glodeni, Hînceşti, Nisporeni, Sîngerei, Străşeni şi municipiul Chişinău.
 
Indemnizaţiile au fost acordate în baza deciziilor comisiilor speciale formate de autorităţile administraţiei publice locale.
 
În Bugetul de stat pentru anul curent sunt prevăzute 7,8 milioane de lei pentru acordarea indemnizațiilor privind asigurarea cetăţenilor cu spaţiu locativ, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus