Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.02.2017

Cabinetul de miniştri a aprobat instituirea Consiliului consultativ pentru întreprinderile mici și mijlocii

Cabinetul de miniştri a aprobat instituirea Consiliului consultativ pentru întreprinderile mici și mijlocii

Noua entitate își va desfășura activitatea pe lângă Ministerul Economiei și va constitui o platformă de interacţiune între antreprenori şi autorităţi, dar şi de lansare a noi programe de dezvoltare a sectorului IMM-urilor.
 
În activitatea Consiliului vor fi implicaţi activ reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societății civile, care vor analiza cadrul normativ de reglementare a activităţii de întreprinzător şi vor veni cu propuneri de îmbunătăţire a acestuia. Totodată, membrii noii entităţi urmează să vină cu recomandări privind implementarea programelor de susținere a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și de dezvoltare a spiritului antreprenorial în Republica Moldova.
 
Conform datelor oficiale, IMM-urile reprezintă peste 97 % din totalul întreprinderilor din Republica Moldova, iar contribuţia acestora la PIB este de aproximativ 32 %. În acelaşi timp, aproximativ 56 % din totalul persoanelor angajate activează în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus