Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.01.2017

Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat postul vamal Costești

Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat postul vamal Costești

În cadrul vizitei de lucru efectuate în raionul Rîșcani, Prim-ministrul Pavel Filip a mers la Costești-Stînca pentru a discuta la fața locului problemele cu care se confruntă acest punct de trecere a frontierei de stat, precum și necesitățile personalului angajat.
 
Principala problemă abordată a vizat lipsa unui post de control sanitar veterinar și fitosanitar, care ar permite antreprenorilor să-și exporte producția în România. Premierul a solicitat autorităților să analizeze necesitățile existente în acest sens și să întreprindă măsurile necesare pentru a facilita exporturile.
 
În context, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a spus că un inspector fitosanitar a fost deja delegat să efectueze verificările necesare a importurilor prin punctul de trecere a frontierei de stat Costești – Stînca.
 
Totodată, directorul ANSA a mai menționat că, în vederea facilitării fluxului de mărfuri, deja s-a inițiat modificarea procedurilor fitosanitare și sanitar-veterinare necesare pentru efectuarea exporturilor, iar acestea urmează să fie efectuate în afara posturilor vamale, astfel fiind exclusă necesitatea efectuării controlului la frontieră. Modificările urmează, în scurt timp, să fie prezentate Guvernului pentru aprobare.
 
Premierul a abordat și problema achitării vinietei la posturile vamale și măsurile luate de autorități pentru a moderniza infrastructura acestora, pentru a evita cozile și a oferi cetățenilor servicii de calitate, în timp redus.
 
La rândul său, șeful Poliției de Frontieră a arătat că prin acest punct de trecere a frontierei este un trafic redus de mașini și au fost lansate o serie de măsuri de promovare a acestuia ca o alternativă pentru punctele aglomerate din regiune.
 
Menționăm că pe durata vizitei Prim-ministrului la postul vamal circulația automobilelor a avut loc în regim normal, fără perturbări, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus