Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.01.2017

Tinerii antreprenori pot accesa proiecte de finantare oferite in cadrul Programului Național de Abilitate Economică a Tinerilor

Tinerii antreprenori pot accesa proiecte de finantare oferite in cadrul Programului Național de Abilitate Economică a Tinerilor

Proiectele de finanțare destinate tinerilor antreprenori din mediul rural sunt oferite în cadrul Programului Național de Abilitate Economică a Tinerilor (PNAET) și, deja, pot fi accesate la filialele FinComBank, aflate pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Valoarea unui proiect este de până la 300.000 MDL, inclusiv grant neramburasbil de 40% din suma totală a acestuia, fără dobândă.

Pentru accesarea proiectelor PNAET sunt eligibili tineri cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, care desfășoară activități antreprenoriale în afara Chișinăului, în orice domenii, inclusiv agricultură, producție sau prestări servicii. Din creditul PNAET pot fi finanțate investiţiile de procurare de echipamente şi utilaje de producere și acordarea de servicii în sectorul rural, pentru întreprinderi micro existențe sau noi înființate. Creditul este oferit până la 5 ani, cu stabilirea perioadei de grație, în funcție de tipul afacerii.

„Tinerii antreprenori sunt așteptați să apeleze cu înceredere la FinComBank. Suntem banca orientată spre construirea parteneriatelor prospere și de lungă durată, căci, bunăstarea clienților noștri este interesul nostru prioritar.”, afirmă Elena Stovbun, director-adjunct Departamentul Dezvoltarii Businessului FinComBank.

Până în prezent, FinComBank a finanțat în cadrul programului PNAET 260 de proiecte destinate tinerilor antreprenori, valoarea totală a acestora fiind de cca 86 mln.

Programul PNAET are scopul de a valorifica oportunităţile disponibile pentru crearea afacerilor, prin accesul antreprenorilor tineri din spaţiul rural la cunoştinţe şi finanţare.

Pentru informații suplimentare despre proiect accesați: http://fincombank.com/credits_ro/

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus