Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.01.2017

În Republica Moldova va fi creată Rezervația “Prutul de Jos”

Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, fondarea Rezervației “Prutul de Jos”. Proiectul va extinde suprafața ariei naturale protejate și va asigura conservarea diversității biologice din Republica Moldova.
 
Rezervaţia este creată în cadrul proiectului transfrontalier România – Ucraina – Republica Moldova, finanţat de Uniunea Europeană. Aceasta va contribui la reducerea pierderilor de biodiversitate și la îmbunătățirea nivelului de trai al populației, prin crearea de noi locuri de muncă, modernizarea infrastructurii și dezvoltarea socio-economică a regiunii.
 
Totodată, Rezervația “Prutul de Jos” va asigura îmbunătățirea imaginii ţării noastre pe plan internațional şi va permite atragerea investițiilor privind restabilirea pădurilor, promovarea agriculturii ecologice, conservarea resurselor de apă, precum și valorificarea potențialului turistic.
 
Rezervația  va fi amplasată în lunca râului Prut, cuprinzând o suprafață totală de peste 14,7 mii de hectare din 9 localități din raionul Cahul, inclusiv terenurile Ocolului Silvic Slobozia.
 
Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus