Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.01.2017

Guvernul a decis crearea Centrului de Implementare a Reformelor

Guvernul a decis crearea Centrului de Implementare a Reformelor

Implementarea eficientă a reformelor guvernamentale în Republica Moldova şi monitorizarea progreselor înregistrate de către autorităţi în acest sens va fi asigurată de Centrul de Implementare a Reformelor. Crearea noii instituţii publice a fost aprobată astăzi de către Cabinetul de miniştri.
 
Centrul are misiunea de a asigura implementarea eficientă și coordonată a reformelor la nivel guvernamental, prin crearea unui sistem modern și eficient de administrare. Totodată, noua entitate va evalua gradului de implementare a reformelor de către autorităţile publice şi, la necesitate, va interveni cu abordări sistemice pentru depășirea problemelor apărute.
 
De asemenea, Centrul de Implementare a Reformelor va coopera cu instituțiile internaționale de profil pentru a prelua şi transpune în ţara noastră cele mai bune practici de administrare și atragere a asistenței externe. Asemenea entităţi au fost create în mai mult ţări, inclusiv în România, Ucraina, Albania, Serbia, Indonezia, Malaiezia.
 
Mijloacele financiare necesare pentru activitatea Centrului vor fi alocate din contul subvenţiilor de la bugetul de stat şi a asistenţei oferite de instituţiile donatoare. În acelaşi timp, menţionăm că în Bugetul de stat aprobat pentru anul 2017 sunt prevăzute resurse financiare pentru elaborarea şi implementarea reformelor.
 
Noua instituţie a fost creată pentru a asigura o mai bună implementare a obiectivelor Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru perioada 2016-2018 și a Strategiei privind reforma administrației publice pentru anii 2016-2020, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus