Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.01.2017

Peste 28 000 de țigarete nedeclarate, reținute de vameși

Patru tentative de scoatere din țară a țigaretelor nedeclarate au fost prevenite de vameși în ultimele 72 de ore, fiind reținute per total 28 300 de țigarete tăinute de la controlul vamal.

În primul caz, înregistrat la postul vamal Sculeni, la data de 13 ianuarie curent, au fost descoperite 7 400 de țigarete marca ”Ritm”, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele de tutungerie erau disimulate în rezervorul unui Volkswagen Passat, la volanul căruia se afla un locuitor al orașului Ungheni, în vârstă de 22 de ani.

În cel de-al doilea caz, depistat de vameșii de la Leușeni, țigaretele erau transportate de către un conațional, în vârstă de 37 de ani. 4 700 de țigarete marca ”Winston” au fost găsite de patrupeda Serviciului Vamal Mary sub capota și în portbagajul autoturismului condus de către acesta.

Celelalte două tentative de trecere ilegală a țigaretelor peste frontiera vamală au fost consemnate ieri de vameșii de la Aeroport, care au reținut 16 200 de țigarete ”Marlboro”. Bunurile au fost depistate în bagajele a doi moldoveni, pasageri ai cursei Chișinău-Londra.

În toate cazurile enunțate produsele de tutungerie au fost ridicate în vederea confiscării, iar contravenienții riscă amenzi în cuantum de 3 000 de lei fiecare, anuntă Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus