Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.01.2017

O nouă abordare de administrare fiscală pentru persoanele fizice cu aport semnificativ la buget

O nouă abordare de administrare fiscală pentru persoanele fizice cu aport semnificativ la buget

Serviciul Fiscal de Stat a modificat abordarea de administrare a categoriei de persoane fizice cu venituri mari. Astfel, începînd cu data de 1 ianuarie 2017 persoanelor fizice care contribuie considerabil la formarea veniturilor bugetare  li se oferă statut de contribuabil mare. Selectarea are loc în baza criteriilor aprobate prin Ordinul IFPS nr.1387 din 14 decembrie 2016, publicat în Monitorul Oficial, 2016, nr. 459-471, art. 2221.

În categoria persoanelor fizice cu venituri mari intră reprezentanții celor mai însemnate afaceri de succes din Republica Moldova. De regulă aceștia participă semnificativ la formarea bugetului și la acoperirea necesităților fundamentale ale societății prin oferirea locurilor de muncă.

În cadrul SFS activează Direcția generală de administrare a contribuabililor mari (DGACM) care și-a extins categoria de contribuabili administrați (nu doar agenți economici, dar și persoane fizice). Astfel, aceasta va asigura administrarea fiscală a contribuabililor mari, prin utilizare de instrumente și mecanisme eficiente și va oferi suport la declararea corectă şi plata deplină a obligațiilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus