Trimite e-mail | Printeaza
Social
28.12.2016

Guvernul majorează indemnizaţiile sociale

Guvernul majorează indemnizaţiile sociale

Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, majorarea, începând cu 1 ianuarie 2017, a alocației lunare pentru copiii plasați în serviciul casă de tip familial și serviciul asistență parentală profesionistă.
 
Conform documentului, cuantumul alocației lunare pentru întreținerea unui copil în serviciul casă de copii de tip familial va fi majorat cu 100 lei, constituind 750 lei lunar, iar alocația pentru întreținerea copilului în serviciul asistență parentală profesionistă va fi mărită până la 31 lei pe zi. Costul majorăriilor este de peste un milion de lei şi va fi acoperit din bugetele administrațiilor publice locale.
 
Tot astăzi, Executivul a  aprobat Regulamentul privind modul de stabilire și plată a ajutorului material unic pentru însănătoșirea persoanelor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl. Astfel, cuantumul ajutorului material va fi determinat reieșind din salariul mediu lunar pe țară stabilit pentru anul precedent şi va fi stabilit în dependență de gradul dizabilității şi perioada participării persoanelor la lichidarea urmărilor avariei de la Cernobîl.
 
Prin urmare, câte două salarii medii vor primi persoanele cu dizabilităţi severe, accentuate şi medii, 1,5 salarii medii – angajaţii subdiviziunilor de risc care au rămas cu dizabilităţi de pe urma avariei. În timp ce persoanele care au participat la lichidarea consecinţelor avariei de la CAE Cernobîl în anii 1986 -1987 vor primi câte un salariu mediu, iar cei delegaţi în perioada anilor 1988 – 1990 vor primi ajutor material în valoare de 50% din salariul mediu lunar pe ţară pentru anul precedent. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus