Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.12.2016

Pavel Filip a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi

Pavel Filip a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi.
 
Şeful Guvernului a menţionat caracterul dinamic al relaţiilor bilaterale, amintind în acest sens discuţiile constructive purtate în timpul vizitei Prim-ministrului belorus, Andrei Kobeakov, în Republica Moldova, precum și dialogul foarte bun avut cu Preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lucaşenco, în cadrul reuniunii CSI de la Bişkek.
 
Pavel Filip a precizat că aceste discuţii au generat rezultate concrete, între care crearea unor grupuri de lucru mixte de colaborare în domeniul semincer, al medicamentelor, agricol, precum și în sectorul îngrăşămintelor minerale.
 
În context, vicepremierul Republicii Belarus, Mihail Rusîi, a afirmat că partea belorusă este interesată în continuarea cooperării cu Republica Moldova în sectorul vinicol şi în domeniul de producere a tractoarelor şi troleibuzelor. Oficialul a propus convocarea Comisei mixte interguvernamentale moldo-beloruse pentru colaborare comercial-economică de două ori pe an, astfel încât toate măsurile ce pot fi luate în  beneficiul cetăţenilor ambelor state, sa fie discutate și  puse în aplicare în mod operativ.
 
La rândul său, Prim-ministrul Pavel Filip a susţinut ideea convocării mai frecvente a Comisei mixte interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică, menţionând că lista proiectelor comune este impunătoare şi vorbeşte despre existenţa unui potenţial mare de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domeniul economic, cultural şi umanitar.
 
Republica Belarus se numără printre primii opt cei mai importanţi parteneri comerciali ai Republicii Moldova. În anul 2015 schimburile comerciale dintre cele două state au constituit 215,7 milioane de dolari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus