Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.12.2016

Primăria Chişinău, deposedată de 20 de loturi de teren prin intermediul unei hotărâri judecătoreşti

Primăriei Chişinău informează că recent a aflat despre faptul că a fost deposedată de 20 de loturi de teren, prin intermediul unei hotărâri judecătoreşti.

Hotărârea instanţei a fost emisă la data de 26 august a.c. de către judecătoarea Angela Catană, de la Judecătoria sectorului Centru din Chişinău. Instanţa de judecată a dispus înregistrarea dreptului de proprietate asupra celor 20 de loturi de teren, aflate în oraşul Chişinău şi care au aparţinut autorităţilor publice locale, după 3 agenţi economici, în temeiul proceselor-verbale ale unei licitaţii funciare, care în realitate nu s-a desfăşurat. Primăria Chişinău, proprietara bunurilor imobile, nici nu a fost citată ca parte în procesul de judecată.

Informăm opinia publică că este vorba de litigiul despre care am relatat încă în luna ianuarie a anului curent, între Primăria Chişinău şi executorul judecătoresc, Iacob Miron. Atunci executorul judecătoresc a iniţiat ilegal o procedură privind organizarea licitaţiilor funciare, pentru înstrăinarea terenurilor proprietate municipală.

Primăria Chişinău a sesizat Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie pe marginea acestui caz. De asemenea, municipalitatea a depus o plângere către Consiliul Superior al Magistraturii în privinţa judecătoarei Angela Catană. În acelaşi timp, a fost depusă o cerere de revizuire asupra cazului, or, Primăria Chişinău a aflat recent despre emiterea acestei hotărâri judecătoreşti.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus