Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.12.2016

Oamenii de afaceri din Italia sunt interesaţi să investească în ţara noastră

Oamenii de afaceri din Italia sunt interesaţi să investească în ţara noastră

Colaborarea moldo-italiană în domeniul comercial şi social-economic, precum şi posibilităţile de aprofundare a parteneriatului bilateral au fost principalele subiecte abordate la întrevederea de astăzi a Prim-ministrului Pavel Filip cu Ambasadorul Republicii Italiene la Chişinău, Enrico Nunziata.
 
În cadrul discuţiilor, Premierul a mulţumit diplomatului italian pentru eforturile depuse în perioada mandatului său şi pentru contribuţia adusă la promovarea dialogului între cele două state. De asemenea, Pavel Filip l-a felicitat pe Enrico Nunziata cu prilejul decorării cu medalia „Meritul Civic”, subliniind că această distincţie este un semn de recunoştinţă din partea Republicii Moldova. „Mulţumesc autorităţilor de la Roma pentru asistenţa oferită şi atitudinea pozitivă faţă de diaspora moldovenească în Italia”, a mai spus Prim-ministrul.
 
La rândul său, Ambasadorul Republicii Italiene la Chişinău, Enrico Nunziata, a apreciat reformele promovate de Cabinetul de miniştri şi progresele înregistrate pe parcursul acestui an, inclusiv semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internaţional, deblocarea finanţărilor externe şi redobândirea încrederii partenerilor de dezvoltare. „Guvernul actual a luat calea accelerată a reformelor şi vă felicit pentru rezultatele palpabile obţinute. Italia va acorda şi în continuare suport Republicii Moldova în parcursul său european”, a menţionat Enrico Nunziata.
 
Oficialii au discutat şi despre măsurile luate de Executivul de la Chişinău privind facilitarea activităţii de întreprinzător şi atragerea investiţiilor străine. În context, diplomatul italian a spus că oamenii de afaceri din Republica Italiană sunt interesaţi să investească în ţara noastră datorită poziţionării strategice şi a posibilităţilor de export, atât în spaţiul CSI, cât şi în cel european, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus