Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.12.2016

Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său român Lazăr Comănescu

Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său român Lazăr Comănescu

În marja lucrărilor Reuniunii anuale a Consiliului ministerial al OSCE, 8-9 decembrie curent, la Hamburg, Germania, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova Andrei Galbur a avut, astăzi, o întrevedere cu omologul său român Lazăr Comănescu.

Potrivit MAEIE, în cadrul întâlnirii a fost efectuat un schimb pertinent de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate de pe agenda relaţiilor bilaterale, precum şi de pe agenda europeană de reforme a Republicii Moldova. Cei doi miniştri au reiterat interesul reciproc în intensificarea dialogului politic şi în transpunerea în practică a înţelegerilor convenite în cadrul sesiunii a IX-a a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică, care a avut loc recent la Chişinău.

Ministrul Galbur a adus mulţumiri guvernului României pentru asistenţa valoroasă acordată Republicii Moldova în implementarea reformelor, realizarea unor proiecte importante în domeniul infrastructurii şi energeticii. La rândul său, ministrul Comănescu a reiterat disponibilitatea României de a sprijini în continuare politica de reforme ale autorităţilor de la Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus