Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
07.12.2016

Pavel Filip a solicitat măsuri sporite pentru prevenirea gripei și a infecțiilor respiratorii acute

Pavel Filip a solicitat măsuri sporite pentru prevenirea gripei și a infecțiilor respiratorii acute

În debutul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniştri, Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat Ministerului Sănătăţii să prezinte informaţii privind măsurile întreprinse pentru a preveni răspândirea gripei și a infecțiilor respiratorii acute în Republica Moldova.
 
„Obligaţiunea noastră este să prevenim şi să ne pregătim pentru acest sezon,  vorbesc despre cazurile mult mai frecvente de îmbolnăvire cu gripă. Totodată, mă refer la vaccinurile care trebuiau procurate din timp, pentru a putea face față acestor provocări”, a menţionat Premierul.
 
Conform informaţiei prezentate de ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, situaţia epidemiologică privind gripa şi infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare este monitorizată permanent de către autorităţi. În Republica Moldova, primul caz de gripă a fost confirmat la data de 18 noiembrie şi ultimele patru pe 1 decembrie. La nivel internaţional, situaţia este la fel una stabilă, sub pragul epidemic.
 
Totodată, cu referire la procesul de procurare a vaccinurilor, Ruxanda Glavan a spun că acestea nu sunt incluse în Planul naţional pentru procurări pentru că reprezintă o necesitate doar atunci când există riscuri sporite de îmbolnăvire. Lotul de 200 mii de vaccinuri a fost acordat Republicii Moldova sub formă de donaţie de către un producător chinez şi se așteaptă ca până la sfârşitul săptămânii curente să ajungă în ţară.  În acelaşi timp, autorităţile sunt pregătite pentru a demara procesul de vaccinare de săptămâna viitoare, pentru a preveni răspândirea acestor infecţii, potrivit unui comunicat difuzat de guvern. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus