Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.11.2016

Parteneriatul moldo-turc, abordat la întrevederea Premierului Pavel Filip cu Ambasadorul Turciei la Chişinău

Parteneriatul moldo-turc, abordat la întrevederea Premierului Pavel Filip cu Ambasadorul Turciei la Chişinău

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Hulusi Kiliç, prilejuită de acreditarea diplomatului în ţara noastră. Oficialii au discutat despre relaţiile de prietenie dintre cele două ţări şi posibilităţile de diversificare a schimburilor comerciale.
 
Premierul i-a urat diplomatul turc bun venit în ţara noastră, menţionând că mizează pe suportul şi implicarea lui în aprofundarea relaţiilor bilaterale. În context, Pavel Filip s-a referit la importanţa Acordului de liber schimb dintre Moldova şi Turcia, care a intrat în vigoare ieri, 1 noiembrie 2016.
 
În această ordine de idei, oficialii au discutat despre posibilităţile de sporire a volumului de investiţii turceşti în ţara noastră. Premierul s-a referit la măsurile deja luate de Guvern pentru a crea un mediu de afaceri atractiv pentru investiţii. „În timp ce alţi investitori făceau calcule, cei din Turcia deja investeau în Republica Moldova şi cred că au avut de câştigat”, a spus Prim-ministrul.
 
La rândul său, Ambasadorul Turciei la Chişinău, Hulusi Kiliç, a menţionat că îşi propune să dezvolte relaţiile de prietenie şi să consolideze parteneriatul în domeniul comercial-economic dintre cele două ţări.
 
Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind programele de dezvoltare a UTA Găgăuzia. În context, s-a discutat şi despre participarea Prim-ministrului Pavel Filip şi a vicepremierului Republicii Turcia, Tuğrul Türkeş, la Forumul Investiţional „Invest Gagauzia-2016”, care se va desfăşura sâmbătă, 5 noiembrie 2016, la Comrat, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus