Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.10.2016

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu un grup de parlamentari europeni

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu un grup de parlamentari europeni

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu un grup de deputaţi ai Parlamentului European, care se află în vizită de monitorizare a alegerilor prezidenţiale în Republica Moldova.
 
Şeful Cabinetului de miniștri a menţionat că este pentru prima data, după 20 de ani, când Președintele Republicii Moldova va fi ales prin vot direct de către cetăţeni. Pavel Filip a specificat că actualul Guvern va conlucra cu oricine va fi ales Preşedinte al ţării. Mai mult decât atât, va fi făcut public Planul de activitate şi Planul de acţiuni ale Guvernului până în 2018. “Instrumentul de bază  al Guvernului este şi va fi predictibilitatea şi transparența”, a accentuat Prim-ministrul.
 
Şeful Executivului a informat, de asemenea, că a solicitat Comisiei Electorale Centrale să prevină orice incidente sau conflicte în ziua scrutinului, asigurând o bună comunicare şi deschidere faţă de observatorii internaţionali. Pavel Filip a mai spus că a dat indicaţii organelor de forţă să menţină ordinea la secţiile de votare în ziua scrutinului.”Am toată încrederea că alegerile prezidenţiale din 30 octombrie vor fi corecte, transparente şi fără incidente”, a subliniat Premierul.
 
La rândul lor, parlamentarii europeni au mulţumit Prim-ministrului pentru oportunitatea de a avea această discuţie şi au menţionat importanţa asigurării condiţiilor necesare, care să garanteze secretul şi libera exprimare a votului cetăţenilor în ziua alegerilor.
 
Pentru monitorizarea scrutinului prezidenţial din 30 octombrie în Republica Moldova au fost înregistraţi peste 500 de observatori internaţionali, iar pentru reflectarea acestuia au fost acreditaţi reprezentanţi ai peste 140 de instituţii media străine, anunță un comunicat al guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus