Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.10.2016

Pavel Filip îşi doreşte un dialog constructiv şi permanent cu mediul de afaceri

Pavel Filip îşi doreşte un dialog constructiv şi permanent cu mediul de afaceri

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu un grup de oameni de afaceri, care activează în domeniul serviciilor și comerțului. Preţ de două ore, cât a durat întâlnirea, participanţii au avut posibilitatea să vorbească despre problemele cu care se confruntă, precum şi să prezinte opiniile referitor la măsurile ce se impun pentru rezolvarea lor.
 
În cadrul dialogului, Premierul a vorbit despre acţiunile întreprinse de Guvern  pentru a elimina barierele în dezvoltarea afacerilor. Între acestea, revizuirea cadrului normativ în domeniul controalelor, diminuarea considerabilă a numărului organelor de control, dar şi al actelor permisive pentru deschiderea şi desfăşurarea activităţii de întreprinzător. „Obiectivul primordial al Guvernului este asigurarea bunăstării oamenilor din ţara noastră, să oferim oamenilor un sistem bazat pe dreptate şi echitate socială, salarii şi pensii bune, astfel încât aceştia să poată achita impozitele, iar instituţiile statului să se bucure de respect în societate”, a declarat Pavel Filip.    
 
Şeful Guvernului a exprimat deplina deschidere a Executivului pentru un dialog constructiv cu mediul de afaceri, inclusiv prin intermediul Consiliului economic care activează pe lângă Prim-ministru, dar şi prin orice alte platforme de comunicare, pentru a identifica, de comun acord, cele mai bune soluţii la problemele identificate.
 
Oamenii de afaceri au salutat acţiunile Guvernului în domeniul controalelor de stat şi au pledat pentru continuarea măsurilor care vor aduce claritate şi regulă în acest sens. Totodată, ei au invocat o serie de probleme, care necesită o atenţie specială din partea statului. Printre acestea, necesitatea schimbării mecanismelor de interacţiune între business şi stat după modelele ţărilor europene, care prevăd minimizarea implicării factorului uman şi transparentizarea proceselor.
 
Părţile au convenit asupra organizării şi pe viitor a întrunirilor de acest fel, pentru a avea un dialog deschis şi permanent între Guvern şi mediul de afaceri, în vederea stabilirii soluţiilor optime pentru dezvoltarea ţării, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus