Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.10.2016

În Sângera a fost inaugurată o noua întreprindere de producere a medicamentelor Balkan Pharmaceuticals

Premierul Pavel Filip a participat, astăzi, la deschiderea complexului de producţie a medicamentelor Balkan Pharmaceuticals din comuna Sângera, municipiul Chişinău. La noua întreprindere au fost create peste 400 de locuri de muncă, iar suma investiţiilor făcute depășește 30 de milioane de euro.
 
Prim-ministrul a felicitat conducerea şi angajaţii întreprinderii cu prilejul acestui eveniment, menţionând că Guvernul va depune toate eforturile pentru a susţine în continuare antreprenorii care fac investiţii în Republica Moldova şi creează locuri de muncă bine plătite pentru cetăţeni.
 
„Astăzi înaintăm în dimensiunea medicamentelor accesibile pentru cetăţeni, iar pe de altă parte, este un pas pentru bunăstarea lor. Această întreprindere, în urma investiţiilor care vin din România, oferă locuri de muncă pentru mai mult de 400 de oameni. Aceasta înseamnă copii ai căror părinţi vor fi acasă, bătrâni ai căror copii vor sta aici, în Republica Moldova, şi vor avea grijă de ei”, a menţionat şeful Executivului.
 
Totodată, Pavel Filip a vorbit despre măsurile întreprinse de Guvern pentru a susţine mediul de afaceri şi în particular, sectorul farmaceutic din Republica Moldova, specificând că dimensiunea medicamentelor este o prioritate importantă pentru Executiv. În context, şeful Cabinetului de miniştri a subliniat că încă în luna martie a.c., a fost elaborat un Plan de acţiuni care vine să amelioreze situaţia în acest domeniu. Multe din măsurile stabilite cu producătorii şi distribuitorii de medicamente au fost deja realizate, fapt ce a permis reducerea cu 40 la sută a preţului la 160 de medicamente de primă necesitate.
 
Compania Balkan Pharmaceuticals a fost fondată zece ani în urmă şi reprezintă o investiţie românească în Republica Moldova. În prezent, întreprinderea produce 137 de denumiri de medicamente, utilizate pentru tratamentul afecţiunilor endocrine, a sistemului nervos, cardio-vascular, digestiv, respirator, precum şi a altor maladii, anunță un comunicat al guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus