Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
27.07.2016

Programul privind vaccinarea populației, în atenţia Executivului

Programul privind vaccinarea populației, în atenţia Executivului

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, Programului Național de Imunizări pentru anii 2016-2020, care include angajamentele prioritare ale statului în asigurarea procesului de vaccinare a copiilor contra maladiilor prevenibile.
 
Programul are ca scop asigurarea populației cu imunizări obligatorii, garantate de stat, precum și prin imunizări la indicații epidemice, în situații de risc sporit. Totodată, acțiunile stipulate urmăresc acoperirea vaccinală a cel puțin 95% din populația vizată.
 
Bugetul total al programului este estimat la peste 235 milioane de lei, banii fiind alocaţi din bugetul de stat, al Casei Nationale de Asigurari in Medicina și din bugetele administrațiilor publice locate. În acelaşi timp, aproximativ 14 milioane de lei urmează să fie oferiţi de catre Organizația Mondială a Sănătății și Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite.
 
Tot în cadrul şedinţei de astăzi, Guvernul a aprobat Programul național de prevenire și control al infecției HIV/SIDA și a infecțiilor cu transmisiune sexuală pentru anii 2016-2020. Documentul vine să asigure minimizarea consecințelor epidemiei HIV și a mortalității asociate acestei boli, precum și reducerea răspândirii infecțiilor cu transmisiune sexuală în rândul populaţiei.
 
Programul prevede realizarea acțiunilor de prevenire a infecţiei, asigurare a accesului universal la tratament, precum şi realizarea măsurilor de îngrijire și suport acordat persoanelor infectate cu HIV. Costurile de implementare a programului se estimează la peste un miliard de lei, fiind acoperite din bugetul de stat şi din donaţii externe.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus