Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.07.2016

Marcarea oficială a Zilei Europei la data de 9 mai are avizul Guvernului

Marcarea oficială a Zilei Europei la data de 9 mai are avizul Guvernului

Ziua Europei va putea fi marcată oficial pe 9 mai. Iniţiativa unui grup de deputaţi privind completarea Listei zilelor comemorative, de sărbătoare și de odihnă a fost, astăzi, avizată pozitiv de către Executiv.
 
Autorii inițiativei subliniază că declararea zilei de 9 mai – Ziua Europei are o importanţă simbolică pentru Republica Moldova, care şi-a declarat integrarea europeană drept principalul deziderat al politicii externe promovate. Totodată, se menţionează că Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Europei la 13 iulie 1995, iar Acordul de Asociere RM – UE a fost semnat la Bruxelles,  pe 27 iunie 2014.
 
Modificările urmează să fie făcute la Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova şi la Codul muncii.
 
Ziua Europei sau Ziua Schuman este marcată anual de către comunitatea europeană şi ţările partenere pe 9 mai. Sărbătoarea a fost instituită în memoria ministrului Afacerilor Externe al Franţei, Robert Schuman, care este considerat iniţiatorul  fondării Uniunii Europene, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus