Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.07.2016

Ambasadorul României la Chişinău: Republica Moldova este o prioritate strategică pentru Guvernul de la Bucureşti

Ambasadorul României la Chişinău: Republica Moldova este o prioritate strategică pentru Guvernul de la Bucureşti

Şeful Executivului, Pavel Filip s-a întâlnit, astăzi, cu noul Ambasador al României la Chişinău, Daniel Ioniţă. Oficialii au discutat despre cooperarea moldo-română, nivelul de implementare a proiectelor comune, colaborarea pe plan internațional, cu accent pe relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.
 
Prim-ministrul i-a urat bun venit diplomatului român în ţara noastră, menționând că suportul României acordat Republicii Moldova este foarte important. „Relaţiile bilaterale au înregistrat o ascensiune dinamică. România a acordat un sprijin constat în procesul de integrare europeana a Republicii Moldova”, a subliniat Pavel Filip.
 
La rândul său, Daniel Ioniţă a afirmat că Republica Moldova reprezintă o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti. Totodată, oficialul a  menţionat că îşi începe mandatul cu mult optimism şi cu dorinţa de a contribui într-o manieră decisivă la apropierea tării noastre de Uniunea Europeană. „Vreau să vă felicit, progresele pe care le-aţi realizat sunt foarte importante şi sunt evaluate pe măsură la Bucureşti, dar ce este şi mai important, acestea sunt apreciate şi în alte capitale. Ne dorim să avem o abordare pragmatică a relaţiilor bilaterale, bazată pe interes reciproc şi dialog direct”, a mai spus ambasadorul român.
 
Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea reformelor lansate de Guvern, gradul de implementare a angajamentelor asumate faţă de partenerii de dezvoltare, negocierea unui Acord de ţară cu FMI, dar şi acţiunile întreprinse pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor. În context, Daniel Ioniţă a subliniat că România va continua să acorde suport Republicii Moldova, atât în ce privește renovarea grădiniţelor, realizarea misiunii SMURD, asigurarea securităţii energetice, inclusiv pe proiectul construcţiei gazoductului Iaşi – Ungheni, precum şi în alte sectoare strategice. Totodată, ambasadorul a menționat că pe perioada mandatului își dorește o consolidare și diversificare a relațiilor de cooperare moldo-române.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus