Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.06.2016

Pentru patru coridoare de drumuri locale vor demara lucrări de îmbunătățire

Pentru patru coridoare de drumuri locale vor demara lucrări de îmbunătățire

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor anunță că din 2017 vor demara lucrările de construcție a patru coridoare de drumuri locale care fac legătură cu drumurile naționale. Este vorba despre următoarele sectoare de drum selectate în mod prioritar.
 
-R1 Cornești –Sinești-Cornova-Onișcani-Răciula-R21 – 48,5  km
 
-M2 Peresecina-Hârtopul Mare-Izbiște-Ohrincea-R23- 33,2 km
 
- -R1-Pârlița-Bălănești-Seliște-R25 – 40,9 km
 
- -R3-Pojăreni-Costești-Horești-Țipala-R32 – 34, 6 km.
 
Aceste lucrări se vor desfășura datorită Acordului de finanțare între Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului ”Îmbunătățirea drumurilor locale”.Finanțarea este acordată de Banca Mondială în sumă de 80 milioane dolari SUA și presupune realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a aproximativ 300 km de drumuri locale pe un termen de 5 ani.

În luna iunie curent va fi anunțată licitația pentru construcția primului coridor de drumuri locale care fac legătura cu drumurile naționale - R1 Cornești –Sinești-Cornova-Onișcani-Răciula-R21 – 48,5  km.Pentru alte trei coridoare de drumuri locale-R3-Pojăreni-Costești-Horești-Țipala-R32 – 34, 6 km, M2 Peresecina-Hârtopul Mare-Izbiște-Ohrincea-R23- 33,2 km, R1-Pârlița-Bălănești-Seliște-R25 – 40,9 km, se preconizeaza licitarea lucrărilor de proiectare până la sfârșitul lunii iunie curent.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor precizează că cele patru coridoare de drumuri locale anunțate însumează 157,2 km de drum din totalul de 300 km propuse.În continuare, alte coridoare de drumuri locale care vor fi construite de creditul de 80 milioane de dolari urmează să fie selectate după prioritate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus