Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.06.2016

Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare

Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare

Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale a Consiliului Municipal Chişinău informează că toţi contribuabilii care deţin avize de plată pentru impozitul pe bunurile imobiliare, pot beneficia de o reducere de 15 la sută din suma calculată, dacă vor achita integral impozitul pentru anul fiscal până la data de 30 iunie 2016.

Onorarea obligaţiei fiscale de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare se poate efectua la intituţiile bancare, oficiile poştale sau prin intermediul www.mpav.gov.md.  

De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 282 alin. (1) şi alin. (2) din Codul fiscal, termenele de achitare în părţi egale a impozitului pe bunurile imobiliare pot fi efectuate nu mai târziu de data de 15 august şi data de 15 octombrie curent.

În cazul în care impozitul pe bunurile imobiliare nu este achitat în termenele menţionate, contribuabililor restanţieri li se calculează o penalitate în mărime de 0,07% pentru fiecare zi de întârziere, potrivit art.228 din Codul fiscal.

Eventualele neclarităţi care pot apărea, urmează a fi soluţionate la sediul Direcţiei din str. 31 August 1989, nr. 63 A (cu acces din str. Armenească), prin e-mailul: impozite@pmc.md sau la tel: (022) 990-997 (la tastarea butonului de sector).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus