Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.05.2016

Andrei Galbur a avut o întrevedere cu conducerea regiunii şi oraşului Plzeň

În contextul vizitei efectuate în Republica Cehă, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și intergării europene Andrei Galbur a avut o întrevedere cu conducerea regiunii şi oraşului Plzeň, important centru industrial, tehnologic şi comercial, precum şi cu reprezentanţi ai business-ului interesaţi în cooperarea cu Republica Moldova. În cadrul întrevederii cu Guvernatorul regiunii dr. Václav Šlajs, a fost pus în evidenţă cadrul politico-juridic bilateral propice care există, precum şi rolul autorităţilor şi business-ului la nivel regional pentru extinderea relaţiilor comercial-economice moldo-cehe.

Antreprenorii cehi au prezentat propuneri de realizare în Republica Moldova a unor proiecte de modernizare în domeniul infrastructurii oraşelor, inclusiv cu sprijinul fondurilor Uniunii Europene. În vederea documentării asupra oportunităţilor de afaceri şi stabilirii contactelor directe de colaborare, Ministrul Andrei Galbur a invitat autorităţile şi reprezentanţii business-ului din regiune să efectueze o vizită de lucru în ţara noastră, eventual în contextul vizitei pe care o va efectua în Republica Moldova în luna iunie curent prim-ministrul ceh, Bohuslav Sobotka.

Menţionăm că oraşul Plzen din Cehia este cunoscut mai ales pentru tradiţia industrială, reprezentată de Concernul Škoda, tehnologii de iluminare industrială şi publică, dar şi pentru marca de bere Pilsner Urquell.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus