Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.04.2016

Proiectele economice strategice vor fi implementate cu suportul Consiliului pentru promovarea proiectelor investiţionale de importanţă naţională

Proiectele economice strategice vor fi implementate cu suportul Consiliului pentru promovarea proiectelor investiţionale de importanţă naţională

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, instituirea Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională.
 
Conform documentului normativ, Consiliul va asigura un dialog direct dintre Guvern şi mediul de afaceri, va participa la perfecționarea politicii investiţionale și a cadrului legislativ, va propune soluții optime pentru eliminarea constrângerilor semnalate de investitori, în vederea derulării proiectelor economice strategice cu impact major asupra creșterii economice.
 
De asemenea, nivelul înalt al membrilor Consiliului va contribui la consolidarea cooperării între autorităţile publice, adoptarea unor propuneri complexe şi echilibrate în vederea lichidării barierelor în activitatea investiţională.
 
Documentul a fost elaborat ca răspuns la problemele cu care se confruntă investitorii începând de la etapa lansării afacerii. În principal, acestea sunt legate de obținerea actelor permisive, a informațiilor, suportului metodologic de la autoritățile administrației publice cu referire la activitatea de întreprinzător, interpretarea legislației în vigoare, sau alte posibile tergiversări în implementarea proiectului investițional.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus