Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.04.2016

Pavel Filip: Programul PARE 1+1 generează tot mai multe iniţiative locale şi istorii de succes

Pavel Filip: Programul PARE 1+1 generează tot mai multe iniţiative locale şi istorii de succes

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, astăzi, la Conferința națională „Programul PARE 1+1: rezultate și noi provocări”. Evenimentul a avut drept scop evaluarea impactului programului asupra economiei naționale și regionale, dezvoltarea și diversificarea instrumentelor de finanţare a afacerilor.
 
Premierul a subliniat importanța Programului PARE 1+1, menţionând rezultatele obţinute în cei aproape 6 ani de la lansarea acestuia cu sprijinul Uniunii Europene.
 
„PARE 1+1 are notorietate, credibilitate şi viitor. Timp de șase ani Programul generează tot mai multe iniţiative locale şi istorii de succes. Dezvoltarea politicilor și programelor de susținere antreprenorială, în special pentru sectorul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) este o prioritate absolută a Guvernului pe care îl conduc”, a spus Premierul.
 
Pavel Filip a menționat că programul trebuie continuat și popularizat pentru a aduce concetățenii noștri acasă nu prin declarații, dar prin acțiuni concrete, demonstrând determinarea Guvernului pentru crearea unor condiții atractive pentru afaceri și pentru creșterea bunăstării populației.
 
În cadrul evenimentului, Premierul a vizitat expoziția dedicată promovării produselor și serviciilor oferite de beneficiarii Programului, la care au fost prezentate serviciile și proiectele de suport în afaceri, dar şi cele mai de succes istorii.
 
Pe durata proiectului au fost alocate granturi în suma totală de 128 milioane lei, fiind susţinute financiar 717 întreprinderi, dintre care 358 create de tineri cu vârsta de până la 35 de ani. Datorită acestuia au fost deschise 1336 de locuri de muncă și peste 380 de persoane au revenit în țară.
 
Programul “PARE 1+1”, lansat în anul 2010, este destinat lucrătorilor migranţi şi rudelor de gradul întâi ale acestora, care doresc să investească în lansarea şi dezvoltarea unei afaceri proprii, prin programe de informare și instruire în domeniul antreprenorial, dar și prin acordarea finanțării nerambursabile.
 
Evenimentul a fost organizat de Ministerul Economiei şi Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), reunind circa 100 de beneficiari ai Programului, reprezentanți ai instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale, donatori, parteneri de dezvoltare, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus