Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.04.2016

Germania susţine Republica Moldova în promovarea reformelor şi integrarea europeană

Germania susţine Republica Moldova în promovarea reformelor şi integrarea europeană

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul de Stat parlamentar din cadrul Ministerului Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării al Republicii Federale Germane (RFG), Hans-Joachim Fuchtel.
 
Oficialii au discutat despre parteneriatul dintre cele două state în sectorul economic şi de infrastructură în Republica Moldova, precum şi despre posibilitatea acordării asistenţei în diverse domenii.
 
Premierul a mulţumit Germaniei pentru deschiderea manifestată și susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, menţionând că această întrevedere vine să fortifice relaţiile dintre cele două state. „Apreciez faptul că autorităţile germane menţin în continuare Republica Moldova în lista statelor beneficiare de asistenţă, acordată de Guvernul Republicii Federale Germania. Printre domeniile prioritare de cooperare sunt guvernanța și dezvoltarea economică. În acest sens, urmează să fie organizată cât mai curând posibil o nouă rundă de negocieri privind cadrul de cooperare moldo-german”, a accentuat Prim-ministrul.
 
În altă ordine de idei, Premierul s-a referit la rolul important al părții germane în reglementarea problemei transnistrene.”Exprim recunoștință pentru sprijinul politic constant în soluționarea problemei transnistrene și contăm pe susținerea Germaniei în contextul exercitării Preşedinţiei în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa”, a punctat Pavel Filip.
 
La rândul său, Hans-Joachim Fuchtel a declarat că Germania a fost printre primele state, care a recunoscut independenţa ţării noastre, şi va susţine în continuare promovarea reformelor în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Totodată, Hans-Joachim Fuchtel a confirmat disponibilitatea țării sale de a ne acorda suport și expertiză în diverse sectoare.
 
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre reformele prin care trece Republica Moldova în domenii precum justiţia, lupta cu corupţia, ameliorarea situaţiei în sectorul bancar, reforma administraţiei publice şi restabilirea relaţiilor cu partenerii externi, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus