Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.04.2016

Ministerul Economiei a elaborat Regulamentul privind inițierea controlului de stat în perioada moratoriului

Ministerul Economiei a elaborat Regulamentul privind inițierea controlului de stat în perioada moratoriului

În contextul intrării în vigoare, de la 1 aprilie 2016, a Legii privind moratoriu asupra controlului de stat și, conform prevederilor acesteia, pentru a nu pune în pericol viața, sănătatea, ordinea publică, securitatea economică și mediul ambiant, a fost permisă efectuarea controalelor, autorizația în acest scop fiind eliberată de Ministerul Economiei.
 
Deoarece Ministerul Economiei are funcția de promovare a politicii de stat pentru ameliorarea mediului de afaceri prin eliminarea constrângerilor de ordin administrativ, legea a împuternicit Ministerul Economiei cu atribuții de autorizare a inițierii controlului de stat la fața locului în perioada moratoriului. Săptămâna trecută echipa Ministerului a elaborat un Regulament privind inițierea controlului de stat în perioada moratoriului. Documentul este publicat pe pagina web a instituției - http://mec.gov.md/ro/documents-terms/mediul-de-afaceri-acte-normative
 
Potrivit Regulamentului, instituția abilitată cu funții de control se poate adresa Ministerului Economiei cu un demers, motivându-și intenția de a efectua controlul, iar Ministerul după examinarea acestui demers conform procedurii, va elibera autorizația de control.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, Regulamentul conține formularul-tip al demersului și oferă explicații cu privire la informația necesară pentru a fi expusă/prezentată de către organul abilitat cu funcții de control, care va solicita Ministerului Economiei inițierea procedurii de control de stat la fața locului.
 
Până la acest moment, în adresa Ministerului au parvenit 7 demersuri de solicitare a controalelor din partea Inspectoratului Fiscal, Căpităniei Portului Giurgiulești, Inspectoratului Energetic de Stat, CNAM. Dintre acestea au fost acceptate 2 controale, celelalte fiind respinse ca fiind insuficient de argumentate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus