Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.04.2016

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene

Viceministrul de externe Lilian Darii l-a convocat astăzi la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Farit Muhametşin, în legătură cu apariția unor informații privind  desfășurarea în Zona de securitate a unor acțiuni de recrutare a locuitorilor din Republica Moldova în Forțele Armate ale Federației Ruse.

Viceministrul Darii și-a exprimat nedumerirea fată de acțiunile respective care poartă un caracter provocator, indicând asupra faptului că acestea contravin legislației Republicii Moldova și normelor dreptului internațional. El a cerut șefului misiunii diplomatice a Federației Ruse să intervină în această situație pentru a contribui la încetarea unor asemenea acțiuni. 

Potrivit MAEIE, oficialul moldovean a ținut să reitereze poziția oficială a Chișinăului privind necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și transformării actualei operațiuni de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus