Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.03.2016

Președintele Timofti l-a primit pe generalul american Philip Breedlove

Președintele Timofti l-a primit pe generalul american Philip Breedlove

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, 24 martie a.c., la Reședința de Stat, pe generalul Philip Breedlove, comandantul Comandamentului European al Armatei Statelor Unite ale Americii, aflat într-o vizită de două zile în țara noastră.

Președintele Timofti a salutat vizita generalului american și a apreciat sprijinul continuu oferit de Statele Unite și Organizația Tratatului Nord-Atlantic, în vederea consolidării capacității de apărare a Republicii Moldova.

De asemenea, șeful statului s-a pronunțat în favoarea impulsionării și eficientizării cooperării dintre Republica Moldova, Statele Unite și  NATO pe diferite dimensiuni, inclusiv prin posibilitatea deschiderii la Chișinău a unui oficiu de legătură al Alianței.
„Vizita dumneavoastră, într-o perioadă de maximă tensiune pe Continent, consemnează atașamentul și sprijinul constant acordat de NATO Republicii Moldova în implementarea reformelor din domeniile apărării și securității. Apreciem contribuția Alianței Nord-Atlantice și SUA la promovarea păcii în Europa și în lume ”, a declarat șeful statului.

La întrevedere au fost abordate și  subiecte ce țin de mediul actual de securitate la nivel regional și global, în contextul proliferării terorismului.

În aceste circumstanțe, generalul Breedlove  a salutat  decizia Președintelui Timofti de a decreta această zi drept una de doliu național. „În recentele atacuri au fost vizați și militarii americani”, a menționat generalul Breedlove.

La întrevedere a participat și Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus