Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.02.2016

Peste 40 de companii din România au fost informate despre oportunitățile de afaceri din Republica Moldova

Peste 40 de companii din România au fost informate despre oportunitățile de afaceri din Republica Moldova

Oportunităţile investiţionale din Republica Moldova au fost prezentate oamenilor de afaceri din județul Cluj, România, în cadrul unui eveniment dedicat fortificării relațiilor comercial-economice și facilitării informării privind climatul investițional dintre cele două țări. Evenimentul a fost organizat, la 17 februarie curent, de Ministerul Economiei în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti și Camera de Comerț și Industrie Cluj.
 
La reuniune au participat peste 40 de companii din România, reprezentanți ai companiilor din domeniul comerțului, industriei, energetic, agriculturii, transportului, IT, construcțiilor, educației, serviciilor ș.a. Delegația de la Chișinău a fost condusă de viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, însoțit de reprezentanți ai zonelor economice libere și parcurilor industriale.
 
În context, viceministrul Economiei a făcut o prezentare amplă privind oportunităţile investiţionale și de afaceri din țara noastră, oferind informații cu referire la avantajele oferite de  Parcurile Industriale și zonele economice libere. Vitalie Iurcu a menționat că promovarea politicilor de atragere a investițiilor este o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova.
 
La finalul evenimentului, delegația de la Chișinău a răspuns la întrebările antreprenorilor de peste Prut, asigurându-i, totodată, de suportul necesar în cadrul vizitelor de informare în ţara noastră.
 
În aceeași zi, delegația moldovenească a vizitat câteva parcuri tehnologice din Cluj pentru schimb de experiență și bune practici.  De asemenea, viceministrul Economiei s-a întâlnit cu reprezentanții companiei Endava, care are reprezentanță în Republica Moldova, Serbia și Macedonia și a discutat despre posibilitățile de cooperare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus