Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
10.02.2016

Prim-ministrul a dispus măsuri urgente de prevenţie, în cazul situaţiei epidemiologice din ţară

Prim-ministrul Pavel Filip le-a solicitat factorilor responsabili să ia măsuri urgente de informare a populaţiei, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, având în vedere situaţia epidemiologică din ţară. Solicitarea a fost adresată Ministerului Sănătăţii, în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi.
 
În context, Prim-ministrul a menţionat că a avut recent trei întâlniri în formate diferite cu reprezentanţii sectorului farmaceutic. „Am dorit să înţeleg mai bine care este situaţia pe piaţa medicamentelor, de la formarea preţurilor până la problemele din acest sector. Vreau să vă spun că haosul este destul de mare. Există şi cauze obiective, cele legate de efectul negativ al cursului valutar asupra preţului medicamentelor, care a dus la eliminarea unor medicamente importante de pe piaţă”, a spus Pavel Filip.
 
Premierul a cerut ca un grup de lucru să pregătească o strategie cu acţiuni concrete şi rapide pentru acest sector, astfel încât populația să fie asigurată cu medicamente calitative, la prețuri optime, calculate corect. „Aici e nevoie de o analiză mai complexă şi de o armonizare a ideilor între reprezentanţii sectorului farmaceutic şi responsabilii statului din acest domeniu. Dar sigur că e important să se înţeleagă că, în perioada grea pe care o traversăm, nu se pot face profituri mari, totul trebuie adaptat la posibilităţile actuale ale populaţiei”, a menţionat Pavel Filip.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus