Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.02.2016

Petras Austrevicius: Aşteptăm cât mai concret şi cât mai curând rezultate cu privire la reforme şi domenii ce ţin de elucidarea fraudelor bancare, lupta cu corupţia şi depolitizarea instituţii de drept

Petras Austrevicius: Aşteptăm cât mai concret şi cât mai curând rezultate cu privire la reforme şi domenii ce ţin de elucidarea fraudelor bancare, lupta cu corupţia şi depolitizarea instituţii de drept

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere cu Republica Moldova, Petras Austrevicius, aflat la Chişinău într-o vizită de documentare.
 
Cei doi oficiali au discutat despre priorităţile Guvernului privind realizarea agendei europene a Republicii Moldova şi au făcut un schimb de opinii pe marginea obiectivelor de cooperare moldo-comunitară în perioada următoare.
 
În cadrul dialogului, Pavel Filip a subliniat că activitatea Executivului este îndreptată spre recâştigarea încrederii partenerilor de dezvoltare şi a cetăţenilor, reluarea ritmului accelerat de reformare a ţării. Premierul a reconfirmat deschiderea pentru a rezolva cele mai stringente probleme ale oamenilor. „Guvernul pe care îl conduc este pe deplin conştient de situaţia dificilă în care a preluat mandatul. În acelaşi timp, suntem determinaţi să fim Guvernul care scoate Moldova din criză. În acest sens, pentru noi contează foarte mult sprijinul Parlamentului European”, a declarat Pavel Filip.
 
Şeful Executivului a mulţumit pentru sprijinul europarlamentarilor în cadrul dezbaterilor în Parlamentul European referitor la învestirea noului Guvern de la Chişinău. 
 
Pavel Filip a reiterat că menținerea parcursului european al Republicii Moldova  este prioritatea numărul unu a Guvernului, iar implementarea Acordului de Asociere se află în centrul atenţiei echipei guvernamentale. În acest context, Premierul a precizat că, în cadrul ședinței Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană s-a luat decizia ca în termen de o lună să fie lichidate toate restanţele privind realizarea planului de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere.
 
Prim-ministrul a mai declarat că Executivul este conştient de îngrijorările expuse de europarlamentari în Rezoluţia privind implementarea Acordului de Asociere şi a dat asigurări că Guvernul va întreprinde toate măsurile necesare pentru a le înlătura.
 
La rândul său, Petras Austrevicius a menționat că Republica Moldova are un singur viitor, unul european, însă trebuie să întreprindă reforme care vor duce la schimbări pentru ţară. „Aşteptăm cât mai concret şi cât mai curând rezultate cu privire la reforme şi domenii ce ţin de elucidarea fraudelor bancare, lupta cu corupţia şi depolitizarea instituţii de drept”, a declarat oficialul european.
 
Raportorul Parlamentului European a mai spus că Guvernul de la Chişinău este ambiţios şi urmează să acţioneze rapid pentru a livra rezultate concrete, care vor aduce şi sprijin economic pentru Moldova, informează un comunicat al Guvernului.
 
„Uniunea Europeană vede în Republica Moldova un partener, precum şi Moldova este un partener pentru UE, iar partenerii vorbesc între ei deschis şi sincer. Suntem deschişi unei colaborări cu Republica Moldova”, a conchis Petras Austrevicius.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus