Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.02.2016

Andrian Candu va efectua o vizită în Suedia, la invitația omologului său

Andrian Candu va efectua o vizită în Suedia, la invitația omologului său

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, va efectua o vizită în Regatul Suediei, în perioada 8-10 februarie 2016, la invitația omologului său, Președintele Parlamentului suedez, Urban Ahlin.

Andrian Candu va avea întrevederi cu Majestatea Sa Regele Carl Gustaf al XVI-lea al Suediei, Președintele Parlamentului Urban Ahlin, precum și vicepreședinții Legislativului suedez, Björn Söder și Esabelle Dingizian.

Vizita Președintelui Parlamentului la Stockholm are drept scop aprofundarea cooperării pentru dezvoltare între legislativele celor două țări, Suedia fiind printre principalii donatori ai Republicii Moldova, inclusiv pe dimensiunea parlamentară.

Președintele Parlamentului va mai purta discuții cu oficiali de la Ministerul Afacerilor Externe al Suediei, Ministerul Comerțului și Inovației, Ministerul Culturii și Democrației, Camera de Comerț, Consiliul Municipal Stockholm.

De asemenea, Andrian Candu va vizita Școala Economică din Stockholm și Institutul pentru Securitate și Politici de Dezvoltare, unde va discuta cu cercetători și experți despre bunele practici ale Suediei în materie de dezvoltare economică durabilă.

Parlamentul Republicii Moldova, împreună cu Comisia Electorală Centrală, beneficiază de asistență în cadrul Programului „Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar și electoral”, cu susținere financiară de peste 3 mln. de euro din partea Guvernului Suediei, pentru perioada 2012-2016, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus