Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.01.2016

Premierul cere moratoriu la controalele Inspectoratului Fiscal şi Poliţiei Economice

Premierul cere moratoriu la controalele Inspectoratului Fiscal şi Poliţiei Economice

În ședința Guvernului, Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit despre presiunea rea intenţionată pe care o pun unele instituţii de control asupra agenţilor economici.
 
Şeful Executivului a menţionat că a primit informații din care rezultă că se fac controale excesive asupra agenților economici, au loc intimidări, se cere mită. „Mă refer, în mod special, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, Serviciul Vamal, dar şi la Poliţia Economică”, a precizat Premierul.
 
În acest context, Pavel Filip a propus introducerea unui moratoriu, pentru o perioadă de trei luni, la controalele organelor de stat din subordinea Guvernului, dar și la perchezițiile în procesul contravențional.
 
În această perioadă Guvernul va crea reguli clare care să definească activitatea acestor instituţii. Ministerul Justiţie urmează să prezinte, în termen de o săptămână, cadrul normativ în acest sens.
 
„Noi am promis de la bun început că acest Guvern va începe rapid să repare nedreptățile împotriva cetățenilor. Nu vom închide ochii atunci când există nereguli. Vreau să facem ordine”, a declarat Prim-ministrul.
 
Totodată, Premierul a solicitat organelor de drept să urgenteze acţiunile de investigare şi urmărire penală în dosarele administrative în privinţa faptelor de corupţie în instituţiile menţionate, precum şi  suspendarea din funcţie, pe perioada anchetei, a conducerii Inspectoratului Fiscal și Serviciul Vamal.
 
Pavel Filip a dispus deschiderea unei linii telefonice la Guvern, unde să poată fi  semnalate cazurile de abuzuri ale instituţiilor de control, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus