Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.01.2016

Modificarea preţurilor pentru abonamentele de călătorie în troleibuz

Ca urmare a deciziei administraţiei ÎM „Regia Transport Electric Chişinău” de a majora preţul abonamentului de călătorie în troleibuz pentru persoanele fizice şi juridice, începând cu data de 1 februarie a.c., Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări.

1.    Decizia de a modifica preţurile pentru abonamentele de călătorie cu troleibuzul a fost luată strict de către administraţia RTEC, la propunerea consiliului economic al întreprinderii, fără a consulta şi informa Primarul General sau Consiliul municipal Chişinău.
2.    Începând cu data de 1 februarie a.c., RTEC a stabilit următoarele preţuri pentru abonamentele de călătorie:
-    Abonament lunar pentru persoane fizice – 200 lei (preţ vechi 180 lei);
-    Abonament semilunar pentru persoane fizice – 110 lei (preţ vechi 100 lei);
-    Abonament lunar pentru agenţii economici – 320 lei (preţ vechi 300 lei);
3.    Costul abonamentelor lunare pentru călătoria în troleibuz pentru celelalte categorii de călători (pensionari, elevi, studenţi), stabilite prin decizia Consiliului municipal Chişinău nr. 8/8 din 15.09.2009, rămâne neschimbat.
4.    Administraţia RTEC argumentează hotărârea de modificare a preţului  abonamentului de călătorie în troleibuz prin majorarea tarifelor pentru energia electrică şi reeşind din prevederile deciziei CMC nr. 8/8 din 15.09.2009, prin care întreprinderii i-a fost atribuit dreptul de a introduce abonamente de călătorie şi a stabili preţul acestora.
5.    Primăria municipiului Chişinău va iniţia verificări pentru a stabili în ce măsură este justificată din punct de vedere juridic şi economic o asemenea decizie, iar RTEC urmează să prezinte argumente suplimentare în acest sens.
6.    În cazul lipsei argumentelor concludente, Primăria municipiului Chişinău îşi rezervă dreptul de a revizui decizia administraţiei RTEC.
7.    Fără a ne expune asupra argumentelor de a creşte preţul abonamentelor lunare la călătoria cu troleibuzul, considerăm că modul în care administraţia RTEC a luat o asemenea decizie nu este cel mai potrivit, fără a consulta şi informa opinia publică, dar şi autorităţile locale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus