Trimite e-mail | Printeaza
Social
27.01.2016

Îndemnizaţia minimă pentru îngrijirea/creșterea copilului a fost majorată cu 10%

 Îndemnizaţia minimă pentru îngrijirea/creșterea copilului a fost majorată cu 10%

Cabinetul de miniştri a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi, 27 ianuarie curent, majorarea plății acordate pentru îngrijirea/creșterea copilului.

În urma modificării Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, a fost majorat îndemnizaţia pentru îngrijirea copilului până la 1,5 ani persoanelor neasigurate şi cuantumul minim al îndemnizației lunare pentru creșterea copilului până la vârsta de 3 ani persoanelor asigurate cu 10 %. Astfel, îndemnizaţia minimă pentru îngrijirea/creșterea copilului va constitui 440 de lei. Amendamentele respective se vor aplica retroactivă începând cu 1 octombrie 2015.

Guvernul urmează să prezinte Parlamentului spre examinare proiectul de lege pentru modificarea articolului 18 din Legea nr. 289-XV din 22 iulie 2004 privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale.

Pentru anul 2015, majorarea va fi efectuată în limita mijloacelor financiare ale bugetului asigurărilor sociale de stat prevăzute în acest scop.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus