Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.01.2016

A fost aprobat Planul Național de Armonizare a Legislației pentru anul 2016

A fost aprobat Planul Național de Armonizare a Legislației pentru anul 2016

În cadrul şedinţei de astăzi, Executivul a aprobat Planul Național de Armonizare a Legislației (PNAL), care este un instrument național de evidenţă a implementării  obligaţiilor de transpunere a actelor UE în legislația națională.
 
În anul curent, Planul include 64 de proiecte de documente, dintre care 20 de legi, 33 de hotărâri de Guvern și 11 acte departamentale. Totodată, 42 de acte planificate spre transpunere în legislaţia Republicii Moldova reprezintă propuneri noi, iar 22 – documente spre modificare. Procesul de punere în aplicare va fi monitorizat riguros, iar Executivul urmează să fie informat trimestrial referitor la stadiul de executare a prevederilor PNAL.
 
Documentul are menirea să asigure monitorizarea îndeplinirii obligațiunilor de transpunere corectă a actelor UE în legislația națională şi este structurat în compartimente ce vizează domenii precum: servicii financiare, fiscalitate, legislaţia vamală, agricultura şi dezvoltarea rurală, sectorul energetic, protecţia consumatorului, concurenţa, protecţia mediului înconjurător, sănătatea publică, societatea informaţională, comerţ, politica socială etc., potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus