Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.01.2016

Dacian Cioloș: Suntem alături de frații de peste Prut

 Dacian Cioloș: Suntem alături de frații de peste Prut

Premierul Dacian Cioloș a declarat, duminică, în discursul susținut la manifestarea de la Iași, că România este alături de Republica Moldova, iar guvernul de la București reconfirmă sprijinul pentru aspirațiile cetățenilor acestei țări.

"Frații de peste Prut trec prin profunde provocări sociale și politice. Suntem alături de ei în această perioadă și le reconfirm sprijin pe care Guvernul îl acordă aspirațiilor cetățenilor Republicii Moldova pentru o societate care să respecte adevăratele valori civice și europene", a spus Cioloș.

De asemenea, el a afirmat că Guvernul pe care îl conduce va valorifica ideea unirii.

'În fiecare an, venim de 24 Ianuarie la Iași, pentru a evoca primul pas important în devenirea României moderne. Ideea sub care se desfășoară această sărbătoare este unire, o idee nobilă atunci, utilă și generoasă și acum. Unirea a făcut ca Principatele Române de acum 157 de ani să prindă forță în jurul unui proiect de țară. La un proiect de țară, pe alte coordonate, pornind de la alte premise, lucrăm și acum. Guvernul pe care îl conduc își propune să valorifice generoasa idee a unirii, în jurul unor principii generale și obiective larg împărtășite', a menționat premierul Cioloș.

Primul ministru a mai spus că a învățat din lecția istoriei că 'atunci când reușim să găsim obiective comune și să lucrăm în spiritul valorilor, putem să fim un stat demn și sigur pe sine' și că în România pot fi depășite 'diferențele inerente între partide'.

Premierul Dacian Cioloș participă duminică, la Iași, la manifestările organizate cu prijelul împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor.

Câteva mii de cetățeni s-au adunat în Piața Unirii din Iași pentru a asista la spectacolul folcloric, parada militară sau pentru a se prinde în Hora Unirii ori pentru a asculta discursurile politicienilor sau pentru a privi cum aceștia depun coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Cioloș spune că trebuie corectată grabnic nerealizarea unor drumuri rapide de legătură a provinciilor istorice

Premierul României Dacian Cioloș, a vorbit la Iași despre câteva dintre principalele obiective ale Guvernului pe care îl conduce, subliniind că sunt necesare investiții în infastructură, reforma administrativă și lupta împotriva corupției.

Premierul s-a declarat nemulțumit de faptul că investițiile în infrastructură au fost insuficiente, motiv pentru care s-a ajuns în situația ca la aproape 100 de ani de la Marea Unire din 1918 provinciile istorice din țara noastră să nu fie unite prin drumuri rapide.

'Credem cu toții că o țară modernă trebuie să se bazeze pe o infrastructură modernă. Faptul că în apropierea Marii Uniri de la 1918 încă nu vom reuși să unim cu drumuri rapide provinciile istorice românești este o nerealizare care se cere grabnic corectată prin efortul comun al guvernului României, oricare ar fi el', a subliniat Cioloș.

De asemenea, el a afirmat că în perspectiva centenarului 2018, Guvernul trebuie să vină cu o propunere de proiecte de infrastructură care să fie prioritare în această perspectivă.

'Programul Guvernului pe care îl conduc are ca element important reforma administrației publice. Ne dorim cu toții transparență și eficiență în combaterea corupției. Avem ca obiectiv deschiderea în fața societății civile și continuarea demersurilor de susținere a campaniilor anticorupție, așa încât să avem cu toții convingerea că etapa incertitudinilor a trecut', a adăugat Cioloș.

Totodată, premierul a mai vorbit despre 'educația în spirit național și european, combaterea sărăciei și promovarea unei democrații deschise' ca fiind obiective prioritare pentru cei care se află la conducerea țării, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus