Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.01.2016

Salvatorii și pompierii din țară au deblocat mai multe mașini și salvat zeci de persoane în ultimele 24 de ore

Salvatorii și pompierii din țară au deblocat mai multe mașini și salvat zeci de persoane în ultimele 24 de ore

Potrivit  ultimelor informații operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în ultimele 24 de ore în țară au fost înregistrate 46 intervenții ale salvatorilor și pompierilor, efectuate cu 52 autospeciale și cu un efectiv de 203 angajați. Acțiunile au fost necesare în raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, UTA Găgăuzia, Taraclia, Dubăsari, Cahul și municipiul Chișinău.

Aici au fost deblocate și tractate de către echipele de salvatori circa 20 unități de transport, printre care 1 microbus și 2 ambulanțe. Mai multe persoane aveau nevoie de ajutor, printre care pasagerii unui microbus, rămas blocat lîngă satul Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia, fiind salvați, dar și minori care aveau nevoie de ajutor. În apropiere de satul Beșalma, UTA Găgăuzia, un copil a rămas blocat cu părinții în mașină, și altul care se afla în ambulanță, spre spitalul din Ceadîr-Lunga. Toți oamenii care au căzut în pericol, blocați în raioanele de mai sus, sînt în afara pericolului, datorită intervențiilor echipelor Serviciului Situații Excepționale. Mai mult, în această dimineață, potrivit ultimelor informații, în raionul Ștefan Vodă, mai multe localități sînt blocate în urma ninsorilor. În teren, pe teritoriul raionului au fost îndreptați 50 salvatori, gata să intervină pentru ajutorul cetățenilor care vor fi în pericol.

În acest context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează și roagă populația să sune de urgență la numărul de telefon 901 pentru a chema echipele de salvare. Astfel, timpul de reacție va fi mult mai scurt și eficient. Salvatorii și pompierii din republică sînt gata să vină în ajutor tuturor celor care au nevoie, sînt parte a situațiilor excepționale sau martorii acestora.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus