Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.12.2015

Încă un procuror trimis în judecată sub acuzaţie de corupţie

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a unui procuror din Nisporeni, reţinut acum o lună pentru comiterea actelor de corupţie.

Cauză penală a fost pornită de Procurorul General, Corneliu Gurin, pe faptul pretinderii şi primirii de către respectivul procuror a 500 de dolari şi 2 mii de lei de la tatăl unei persoane, cercetate pentru punerea în circulaţie a banilor falşi. În schimbul acestei sume, procurorul urma să adopte o hotărîre favorabilă în privinţa acesteia. Ulterior, procurorul nu şi-a realizat promisiunea şi a acceptat să-i restituie declarantului mijloacele băneşti primite ilegal, moment în care a fost prins în flagrant în biroul său de serviciu de procurorii Anticorupţie şi ofiţerii CNA.

Consiliul Superior al Procurorilor l-a suspendat provizoriu din funcţie, actualmente, procurorul, în vîrstă de 34 de ani, fiind cercetat în stare de arest la domiciliu.

Respectiva cauză penală a fost expediată spre examinare intanţei de judecată, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă o pedeapsă de pînă la 15 ani închisoare cu amendă de pînă la 10 mii unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de pînă la 15 ani, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus