Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.12.2015

A fost instituit Centrul Național al Cinematografiei

Cabinetul de miniştri în exerciţiu a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, hotărârea privind punerea în aplicare a Legii Cinematografiei, ce prevede crearea Centrului Național al Cinematografiei.
 
Centrul va fi o instituţie publică, subordonată Ministerului Culturii, care va avea misiunea de a implementa politicile statului în domeniul cinematografiei, de monitorizare și supraveghere a punerii în aplicare a cadrului legal în domeniu.
 
Finanțarea instituției va fi efectuată din surse bugetare și surse proprii, iar bugetul va fi utilizat pentru organizarea festivalurilor și evenimentelor cinematografice în Republica Moldova, participarea filmelor autohtone și a cineaștilor la festivalurile internaționale, dezvoltarea proiectelor cinematografice și producția filmelor de toate genurile.
 
Tot astăzi, au fost aprobate modificări la structura aparatului central al Ministerului Culturii, ce prevăd inclusiv majorarea efectivului-limită de la 46 la 52 de unităţi. Suplinirea se va realiza prin micșorarea cu 6 unități a personalului Bibliotecii Naționale și va permite crearea Serviciului investiţii capitale, o nouă subdiviziune a Ministerului Culturii.
 
Necesitatea instituirii noului serviciu a apărut în contextul existenţei permanente a dificultăţilor în activitatea investiţională și lipsa resurselor umane specializate în monitorizarea și gestionarea celor 60 de bunuri imobiliare din subordinea Ministerului Culturii, care reprezintă proprietatea statului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus