Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.11.2015

Veaceslav Zaporojan, propus Cabinetului de miniștri pentru a fi numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului

Veaceslav Zaporojan, propus Cabinetului de miniștri pentru a fi numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului

Membrii Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului au votat unanim pentru ca Veaceslav Zaporojan să fie înaintat Cabinetului de miniștri pentru a fi numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

În opinia membrilor comisiei, Veaceslav Zaporojan, singurul candidat rămas în cursă, a avut o prestație impecabilă în cadrul interviului public, probă ce s-a desfășurat astăzi, oferind răspunsuri argumentate la toate întrebările care i-au fost adresate. Totodată, candidatul a promovat cu succes și primele două etape ale concursului: preselecția și proba scrisă, concluzia comisiei fiind că este în corespundere cu toate criteriile profesionale și cele de integritate, necesare funcției pentru care a aplicat.

Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului a fost creată la 27 octombrie a.c., printr-o dispoziție a Prim-ministrului de atunci Valeriu Streleț. Din comisie fac parte foștii judecători la Curtea Constituțională, Victor Pușcaș și Nicolae Osmochescu, decanul Facultății de Drept a USM, Sergiu Băieșu, reprezentanții societății civile Igor Boțan, directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă, Ludmila Andronic, președintele Consiliului de Presă, și Sorina Macrinici, consilier juridic al Centrului de Resurse Juridice. Din partea Executivului, în comisie au fost incluși Roman Cazan, secretar general adjunct al Guvernului şi Sergiu Gurduza, consilier principal de stat al Prim-ministrului în domeniul justiției. Președintele comisiei este Premierul interimar Gheorghe Brega, anunță un comunicat al Guvernului.

În total șapte persoane au depus dosarele pentru suplinirea funcției vacante de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus