Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.11.2015

Participarea reprezentantului MTID la lucrările comisiei moldo-turce de la Ankara

Potrivit Serviciului de presă MTID, la  Ankara s-au desfășurat lucrările comisiei mixte moldo-turce în domeniul transporturilor rutiere. Ministerul Transporturilor și al Infrastructurii Drumurilor (MTID) a fost reprezentat la acest for de către șeful Direcției transport rutier, dl Gheorghe Ambrosi.

În cadrul comisiei, delegațiile au prezentat date statistice privind schimbul de mărfuri între ambele state, stabilindu-se, că volumul acestuia a scazut în ultimii doi ani. Partea turcă a subliniat faptul că actualmente operatorii de transport moldoveni domină această piață.

Pe dimensiunea transporturilor de marfă s-a decis ca numărul de autorizații să rămână același și pentru anul 2016: pentru partea moldovenească 500 de autorizații țară terță și 525 pentru intrare fără încărcătură. Totodată, părțile au convenit că în caz de necesitate să fie analizată posibilitatea eliberării unei cote suplimentare de autorizații pe parcursul anului. Potrivit informațiilor oferite de autoritățile turce, din cota anuală de 500 de autorizații țară terță, 260 încă nu au fost folosite.

Oficialii turci au informat partea moldovenească despre înființarea, în 2009 a organizației non-guvernamentale „International Passenger Road Transport Union” (IPRU) și au invitat asociațiile de profil din Republica Moldova să se asocieze.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus