Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.11.2015

Ministrul Economiei a vizitat Zona Economică Liberă ”Expo-Business-Chișinău”

Ministrul Economiei a vizitat Zona Economică Liberă ”Expo-Business-Chișinău”

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride, a vizitat Zona Economică Liberă (ZEL) ”Expo-Business-Chișinău”, unde s-a documentat cu activitatea întreprinderii, a discutat cu rezidenți din zonă despre proiectele lor investiționale și problemele cu care se confruntă în procesul de activitate.

În cadrul discuțiilor cu administrația ZAL, Stephane Bride a menționat că atragerea resurselor externe, sub forma de investiții directe, asigurarea unor progrese în domeniile reformei structurale, disciplinei financiare, standardizării și metrologiei, susținerii întreprinderilor mici si mijlocii, dezvoltării pieței interne sunt doar unele din acțiunile implementate de ministerul economiei pe parcursul ultimului timp. ”Dar pentru obținerea unor rezultate scontate este necesară o implicare mai activă din partea administrației Zonelor Economice Libere și a Parcurilor Industriale. Anume din aceste considerente intenționăm să organizăm un șir de activități cu atragerea mediului de afaceri, în cadrul cărora să elaborăm planuri concrete de colaborare pe termen scurt, mediu și lung”, a accentuat Stephane Bride.

În discuțiile cu administrația ZEL ”Expo-Business-Chișinău”, viceprim-ministrul Bride a evidențiat eforturile îndreptate spre atragerea noilor investițiilor, prin oferirea unui pachet complet de consultanță și servicii, construcția și modernizarea căilor de acces, a infrastructurii, etc.

Referindu-se la proiectele de perspectivă, ministrul Economiei, a accentuat că sunt necesare eforturi suplimentare pentru folosirea la maxim a amplasării ZEL ”Expo-Business-Chișinău”, în special a traseului auto și Aeroportului Internațional Chișinău, transformarea zonei într-un lider pe piața națională. ”În mod special este nevoie de o comunicare mai eficientă între ZEL cu mediul de afaceri, promovarea proiectelor și programelor oferite de partenerii de dezvoltare pentru întreprinderile mici și mijlocii”, a accentuat ministrul Economiei.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, în timpul vizitei la ZEL ”Expo-Business-Chișinău” viceprim-ministrul Bride a discutat cu conducătorii întreprinderilor ”Firstline”, specializată în producerea articolelor flexibile pentru îmbutiliere, ”Djofra-M”, producerea plasei din fibrosticlă, ”Colusvin”, fabricarea producției alcoolice, SRL ”Industrial Parc Centre” și altele despre programele de activitate și direcțiile de dezvoltare pentru viitor, etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus